Friday, August 31, 2012

Duvar Yazılı Facebook Kapaklar 52





































Duvar Yazılı Facebook Kapaklar 52

Duvar Yazılı Facebook Kapaklar, Wall Written Covers Facebook

Wall Written Covers Facebook, Duvar, Yazılı, Facebook, Kapaklar


Thursday, August 30, 2012

Ramazan Pidesinden Kaşarlı Börek Tarifi




MALZEMELER:




  • 1 adet bayat Ramazan pidesi





  • 1 su bardağı süt





  • 1 su bardağı su





  • 2 yemek kaşığı tereyağ





  • Tuz





  • 1 su bardağı kaşar peyniri







YAPILIŞI:




  • Pide ufak ufak doğranır.





  • Su, süt ve tuz bir kase içinde karıştırılır.





  • Pideler bu karışıma batırılarak yağlanmış borcama dizilir.





  • Üzerine tereyağ gezdirilir.





  • Kaşar da pidelerin üzerine dağıtılarak önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kaşarlar eriyip kızarana kadar pişirilir.







Not: Çok nefis bir börek oluyor. Hem bayat pidelerin değerlendirilmesi hem de lezzeti açısından Ramazan da devamlı yapabileceğimiz bir tarif.

Peynirli Poğaça Tarifi

Küçükken annemizin beslenme çantasına koyduğu en sık yiyeceklerden peynirli poğaça. Ama ne kadar çok koyarsa koysun tadına doyamazdım. O poğaçaların tadı bir başkaydı. İçerisine sadece peynir ve maydanoz ile nefis peynirli poğaça tarifi sizler için.


Unu geniş bir yoğurma kabına alalım ve ortasını havuz şeklinde açalım. Bu kısma diğer hamur malzemelerini ekleyelim ve hamurumuzu yoğuralım. Sadece yumurtalardan iki tanesinin sarısını ayıralım kenara. Bunları poğaçaların üzerine sürmek için kullanacağız çünkü. Hamur sert olmaması için unu azar azar ekleyelim. Eğer çok sert bir hamur olursa eğer biraz daha süt ekleyerek yumaşatalım. Hazır olduktan sonra hamur 1 saat kadar kabarması için dinlendirelim.


Hamurumuzdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopararak elimizle açalım. Üzerine oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı sürelim ve bir tepsiye dizelim. Tüm hamuru bu şekilde yaptıktan sonra kabarana kadar bekleyelim. Kabardıktan sonra ortasını elimizle çukurlaştıralım ve peynir, maydanoz karışımı ile hazırlamış olduğumuz içimizden bir parça koyup uçlarını kapatalım. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine veya yağladığımız fırın tepsisine dizelim. Üzerine yumurta sarısı sürüp, susam ve çörek otu serpelim.


220 derece civarında bir ısıda fırınımıza sürerek altı ve üstü iyice pişene kadar pişirelim. Afiyet olsun.

Wednesday, August 29, 2012

2013 Abiye Ayakkabı Modelleri

29 Ağustos 2012


Sponsor Reklamlar




BU yılın en iddialı bayanları 2013 yılı için çoktan ayakkabı modellerini incelemeye başladı bile. Hem şık hem de zarif olmak için her sezonu önceden takip etmek ve önümüzdeki yıl için hazırlık yapmaya başlamak gerekiyor. Abiye bir elbisenin altına giyilecek olan en şık ayakkabı ile tüm güzelliğinizi tamamlayabilir ve gecenin en şık bayanı olabilirsiniz. İşte size elbisemodelleri.com adresinde 2013 yılının en şık bayanı olmak için şimdiden araştırmaya başlayan bayanlarımız için 2013 Abiye Ayakkabı Modelleri…



İlginizi çekebilecek diğer başlıklar:






Zümrüt Yeşili Abiye Modelleri




 Muhteşem ve oldukça gösterişli bir renk olan zümrüt yeşili 2012 yılının vazgeçilmez ve en gözde rengi. 2012 yılında katılacağınız bir davet, düğün, nikah ya da özel bir gece varsa size..








2012 abiye ayakkabı modelleri




2012 abiye ayakkabı modelleri oldukça şık. Kadınlar asla vazgeçmez ayakkabı bakmaktan ve almaktan. Olmazsa olmazlardan ayakkabılar modelleri renkleri ve tarzları ile hep kadınların ilgisini çekerler. 2012 abiye ayakkabı modelleri işte..








Tesettür Abiye Modelleri




Tesettür giyim markaları da kıyasıya bir rekabete girdiler. Kapalı bayanlarımız için çok şık abiye modelleri tasarlandı. 2012 yılına özel abiye modelleri kapalı bayanlarımızın çok hoşuna gidecek. Her zevke her modele..








Gece Elbisesi Modelleri




Hem şık hem gösterişli olmak katılacağınız bir gece için her zaman ön planda olmak demektir. Bunu da en kolay elbisenizle gözler önüne serebilir ve o gecenin en şık bayanı olabilirsiniz...








2012 Kokteyl Parti Elbiseleri




Yaz aylarının muhteşem parçası olan kokteyl ya da partilerde gecenin en şık bayanı olmak için yapmanız gereken size en çok yakışacak ve en çok sizi gösterecek olan elbiseyi seçmeniz gerekir...

Tuesday, August 28, 2012

Kakaolu Pandispanya Tarifi

Uzun zamandır paylaşmak istiyordum pandispanya tarifimi ama fotolama aşamasında hep bir engel olduğu için  fırsat bulamamıştım bir türlü. Bugün pandispanya yaptım ve aşamalarını fotoğrafladım.

Geçmiş yıllarda netten bulduğum pek çok tarifi denemiş ama sonuçlarından pek memnun kalmamıştım.Bu benim tarifleri çok iyi anlamamış olmamla alakalı olabilir tabi.. Bu yıl Butik Pastacılık kitabını alınca oradaki pandispanya tarifini denedim hemen. İlk yapmada olmadı çünkü mutfak terazim yoktu :) Kaşık bardak ve ölçü kaplarımın yardımıyla gr.ölçülerini ayarladığımı sanmıştım ama demek ki olmamış :) Sonra terazi alıp birde öyle denedim ve sonuçtan çok memnun kaldım.Tat olarak -özellikle kakaolusu- tam istediğim gibi oldu. Bu nedenle artık tereddüt etmeden sizlerle paylaşabilirim..







Tarife geçmeden önce,elinizde mutlaka olması gereken şey mutfak terazisi ve 2 çırpıcılı mikser.Bkz. yukarıdaki resim :) Bu 2 çırpıcısı olan mikser en az 20 yıllık. Bende tek çırpıcılı olandan vardı.Onunla bi kaç kez beze denemesi yapmıştım ama her seferinde yumurta aklarını ısıtarak sonuca ulaşmıştım.Sonra bu 2 çırpıcılıyı annemden aldım o kullanmıyor diye ve gördüm ki yumurta akları bu mikserle çok güzel köpürüyor. Tüm bunları niye anlatıyorum? Eğer sizde de alttaki mikserden var ve yumurta aklarını istediğiniz gibi köpürtemiyorsanız,sorun sizde değil mikserinizde haberiniz olsun :)





Tarife geçelim efendim. (18 cm.lik çember için) Malzemeler ;


  • 6 adet yumurta (orta boy,65 gr civarı)

  • 150 gr toz şeker

  • 55 ml su

  • 125 gr un

  • 35 gr kakao

  • 1 tatlı kaşığı vanilya aroması

Bu ölçünün 2 katı, 24-26 cm lik çembere göre oluyor.












İlk olarak kakao ve un birlikte 2 kez elenir.Pasta çemberinin altı,yağlı kağıtla güzelce sarılarak fırın tepsisine konulur.












Yumurta akları ve sarıları birbirinden ayrılır,şekerin yarısı akların,yarısı da sarıların üzerine eklenir ve beyazlarla çırpma işlemine başlanır.Beyazlar en az 10 dk. şanti kıvamına gelene dek çırpılır.Sonra sarılar, şeker eriyip renkleri açılana kadar çırpılır.









Su ve vanilya aroması eklenerek biraz daha çırpılır. Sonra elenmiş kakao ve un eklenir ve homojen bir kıvam alana kadar çırpılır.




















Bundan sonraki aşama benim en sevdiğim kısım :) Köpürtülmüş yumurta akları bu karışımın üzerine eklenir ve köpükler yumuşak hareketlerle bu karışıma iyice yedirilir.
























İyice karıştıktan sonra çembere alınır ve tepsi bi kaç kez tezgaha vurularak pandispanya içerisinde hava kabarcıklarının kalmaması sağlanır.











180°C de 45-50 dk. kadar pişirilir.Fırından çıkarttıktan sonra,terlememesi için tel bir ızgara üzerine ters çevrilir.









Ilındıktan sonra önce kağıt alınır.Sonra spatula veya bıçak yardımıyla kenarlardan geçerek kek çemberden çıkartılır.









Son olarak streç filme sarılarak buz dolabına kaldırılır ve 1-2 gece dinlendirilir.





Bayağı uzun bir post oldu ama tüm ayrıntıları çok iyi anlatabildiğimi düşünüyorum. Yinede eksik kaldığım bir yer olmuşsa bildirmeniz veya sormanız yeterli ;) Kremalama aşamasında görüşmek dileğiyle...

Sunday, August 26, 2012

Çekiliş :)

Merve Yıldız çok güzel bir çekiliş yapmış. Bayıldım:)

Benim olsa hiç fena olmaz yani :D

İşte bu cici kolye..





Sizde katılmak isterseniz.. : Tıkkk...

http://cecilorguu.blogspot.com/search/label/Havlu Kenarları 3

hAmiga soy de Uruguay y me encantaría poder unirme a tu blog 'ara compartir trabajos y poder apprende un poco más de tus bellas manualidades

Saturday, August 25, 2012

roman abiye elbise modelleri

Moda markaları yaz sezonu ürünlerini özenle tanıtıyor. Roman’ın 2009 İlkbahar - Yaz abiye elbise koleksiyonu Kararsız kalanları bir anda aaa işte aradığımı buldum dedirtecek abiy elbise modelleri. Denizci koleksiyonu, fırfırlı bluzlar ve tunikler hepsi gözleri ve ruhumuzu adete etkisi altına alıyor.