Sunday, July 8, 2012
Peynirli Gözleme Tarifi
Peynirli Gözleme Tarifi
Malzemeler
3-4 su bardağı un
Aldığı kadar su
yarım paket yaşmaya
Tuz
Yağlamak için
2-3 yemek kaşığı tereyağı
2 kaşık sıvıyağ
İç Malzeme
Beyaz peynir
Maydanoz
Hazırlanışı
Hamuru için unu bir kaba alın. Tuzunu atıp mazar azar su ilave edilerek mayayı eritin ve yumuşak bir hamur yoğurun. hamuru yarım saat kadar dinlendirin.Hamurdan cevizden büyük bezeler alın. Hafif unlayarak bir oklava yardımıyla hazır yufka inceliğinde ya da açabileceğiniz incelikte açın.Tereyağı eritin. Sıvıyağı ekleyin. Açtığınız yufkaya yağı kaşıkla gezdirerek her yerine gelmesini sağlayın.
Ortasına peyniri serpiştirip kare şeklinde katlayın. Kat yerlerine biraz yağ sürün. Üstünü de yağlayın. Isıtılmış ve yağlanmış tavada kısık ateşte iki yüzü de kızarana kadar
Peynirli Gözleme nasıl yapılır, Peynirli Gözleme oktay usta, Peynirli Gözleme uzman tv, Peynirli Gözleme yapılışı
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment