Wednesday, August 1, 2012

Çatal Tatlısı Tarifi



Malzemeler :

2 Su B. Söke Un

2 Tepeleme Çorba K. Yoğurt

1 Çorba K. Margarin

1 Yumurta

1 Tatlı K. Kabartma Tozu

1 Paket Vanilya

Kızartmak İçin:

Sıvıyağ

Şerbeti İçin:

4 Su B. Toz Şeker

3 Su B. Su

1 Dilim Limon

Üzeri İçin:

Hindistan Cevizi

Toz Yeşil Fıstık

Hazırlanışı

Öncelikle şerbetini hazırlamak için şekeri, suyu ve limon dilimini kaynatın.

Soğumaya bırakın. Karıştırma kabına, yumurtayı kırın. Margarini ve yoğurdu

ekleyip karıştırın. Ardından kabartma tozunu ve vanilyayı ilave edin. Son olarak

unu ekleyin, eğer cıvık olursa üzerine tekrar un ilave edin. İyice yoğurun.

Hamurdan ince rulolar yapın. ikişer santim kadar kesin. Bir ucunu çatal sapı

gibi bastırın. Diğer ucuna bıçakla 3 ya da 4 çentik atın. Sıvıyağda kızartın.

Kızaran tatlıları süzerek alın ve şerbetin içine atın. Şerbetini çeken tatlıları

servis tabağına koyun. Üzerine hindistan cevizi ve yeşil fıstık serperek süsleyin.




No comments:

Post a Comment