Malzemeler :
2 Su B. Söke Un
2 Tepeleme Çorba K. Yoğurt
1 Çorba K. Margarin
1 Yumurta
1 Tatlı K. Kabartma Tozu
1 Paket Vanilya
Kızartmak İçin:
Sıvıyağ
Şerbeti İçin:
4 Su B. Toz Şeker
3 Su B. Su
1 Dilim Limon
Üzeri İçin:
Hindistan Cevizi
Toz Yeşil Fıstık
Hazırlanışı
Öncelikle şerbetini hazırlamak için şekeri, suyu ve limon dilimini kaynatın.
Soğumaya bırakın. Karıştırma kabına, yumurtayı kırın. Margarini ve yoğurdu
ekleyip karıştırın. Ardından kabartma tozunu ve vanilyayı ilave edin. Son olarak
unu ekleyin, eğer cıvık olursa üzerine tekrar un ilave edin. İyice yoğurun.
Hamurdan ince rulolar yapın. ikişer santim kadar kesin. Bir ucunu çatal sapı
gibi bastırın. Diğer ucuna bıçakla 3 ya da 4 çentik atın. Sıvıyağda kızartın.
Kızaran tatlıları süzerek alın ve şerbetin içine atın. Şerbetini çeken tatlıları
servis tabağına koyun. Üzerine hindistan cevizi ve yeşil fıstık serperek süsleyin.
Wednesday, August 1, 2012
Çatal Tatlısı Tarifi
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment