Thursday, August 30, 2012

Peynirli Poğaça Tarifi

Küçükken annemizin beslenme çantasına koyduğu en sık yiyeceklerden peynirli poğaça. Ama ne kadar çok koyarsa koysun tadına doyamazdım. O poğaçaların tadı bir başkaydı. İçerisine sadece peynir ve maydanoz ile nefis peynirli poğaça tarifi sizler için.


Unu geniş bir yoğurma kabına alalım ve ortasını havuz şeklinde açalım. Bu kısma diğer hamur malzemelerini ekleyelim ve hamurumuzu yoğuralım. Sadece yumurtalardan iki tanesinin sarısını ayıralım kenara. Bunları poğaçaların üzerine sürmek için kullanacağız çünkü. Hamur sert olmaması için unu azar azar ekleyelim. Eğer çok sert bir hamur olursa eğer biraz daha süt ekleyerek yumaşatalım. Hazır olduktan sonra hamur 1 saat kadar kabarması için dinlendirelim.


Hamurumuzdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopararak elimizle açalım. Üzerine oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı sürelim ve bir tepsiye dizelim. Tüm hamuru bu şekilde yaptıktan sonra kabarana kadar bekleyelim. Kabardıktan sonra ortasını elimizle çukurlaştıralım ve peynir, maydanoz karışımı ile hazırlamış olduğumuz içimizden bir parça koyup uçlarını kapatalım. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine veya yağladığımız fırın tepsisine dizelim. Üzerine yumurta sarısı sürüp, susam ve çörek otu serpelim.


220 derece civarında bir ısıda fırınımıza sürerek altı ve üstü iyice pişene kadar pişirelim. Afiyet olsun.

No comments:

Post a Comment