Thursday, August 30, 2012

Ramazan Pidesinden Kaşarlı Börek Tarifi




MALZEMELER:




  • 1 adet bayat Ramazan pidesi





  • 1 su bardağı süt





  • 1 su bardağı su





  • 2 yemek kaşığı tereyağ





  • Tuz





  • 1 su bardağı kaşar peyniri







YAPILIŞI:




  • Pide ufak ufak doğranır.





  • Su, süt ve tuz bir kase içinde karıştırılır.





  • Pideler bu karışıma batırılarak yağlanmış borcama dizilir.





  • Üzerine tereyağ gezdirilir.





  • Kaşar da pidelerin üzerine dağıtılarak önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kaşarlar eriyip kızarana kadar pişirilir.







Not: Çok nefis bir börek oluyor. Hem bayat pidelerin değerlendirilmesi hem de lezzeti açısından Ramazan da devamlı yapabileceğimiz bir tarif.

No comments:

Post a Comment