Sunday, September 2, 2012

Lahanalı Köfte Tarifi




































Lahanalı Köfte



MALZEMELER

3 Domates

1 Sogan

1 Tatli Kasigi Margarin

400 gr Lahana

150 ml Su

150 gr Süt Kremasi

Tuz

2 Dilim Bayat Ekmek

1 Sogan

500 gr Kiyma

1 Tatli Kasigi Siviyag

1 Yumurta

1 Tatli Kasigi Hardal

Kirmizi Tozbiber, Karabiber, Kizartmalik Yag

YAPILIŞI

Lahanayi çok ince seritler halinde dograyin. Lahanayi tuzlu suda 20 dakika

kadar haslayip suyunu süzün. Lahana için domateslerin kabuklarini soyup

çekirdeklerini ayikladiktan sonra küçük küpler halinde dograyin. Sogani

küp küp dograyin. Margarini bir tavada eritip sogani kavurun. Lahanayi

ekleyip kavurmaya devam edin. Süt kremasi ve suyu ekleyip kisik ateste

25 dakika kadar pisirin. Tuzlayip domatesleri tavaya ekleyin. Bu arada köfte

için ekmeklerin kabuklarini kesip kalan ekmek içini su ile nemlendirin. Sogani

küçük küpler halinde dograyin. Siviyagi bir tavada kizdirip sogani kavurun.

Kiymayi bir kaseye alip ekmek içi, sogan ve yumurta ile yogurun. Hardal, tuz,

karabiber ve kirmizi toz biber ile tatlandirin. 16 yuvarlak yassi köfte olusturun.

Kizartmalik yagi bir tavada kizdirip köfteleri kizartin. Köfteleri lahana esliginde

servis yapin.

No comments:

Post a Comment